Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele etmek, ekonomik alandaki cinsiyet uçurumunu en aza indirmek ve Türkiye’de kadınların ülke ekonomisinde daha aktif olması gerekliliği ilkeleri ile çalışan Beyçelik Gestamp bu kapsamda 2017 Yılında BM Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza attı. Beyçelik Gestamp bu ilkelere imza atarak aşağıda yer alan ilkelere uyacağını taahhüt etmiştir.
1. Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik oluşturulması,
2. İşte, kadınlara ve erkeklere adil bir şekilde muamele edilmesi-insan hakları ve ayrımcılık yapılmaması ilkesine saygı gösterilmesi ve desteklenmesi,
3. Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının sağlanması,
4. Kadınlar için eğitim, mesleki eğitim ve kariyer gelişiminin teşvik edilmesi,
5. Kadınları güçlendiren; girişim geliştirme, tedarik zinciri ve pazarlama uygulamalarının benimsenmesi,
6. Toplumsal girişimler ve savunma yoluyla eşitliğin geliştirilmesi,
7. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişmelerin ölçülmesi ve kamuoyuna açık olacak şekilde raporlanması.
Eğitimler
Kadın istihdamını artırmak amacıyla belirli dönemlerde Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile "Kadınlara Yönelik İşbaşı Eğitim Programı" düzenlenmektedir. İş garantili bu programların hedefi tüm kadın kursiyerlere istihdam sağlamak ve sektörde yer alan başka firmalarda da kolaylıkla iş bulabilecekleri yetkinlikler kazandırmaktır.
Şirket içinde iç eğitmenler aracılığı ile düzenli olarak toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilerek, çalışanların eşitlikçi bir bakış açısı kazanmaları hedeflenmektedir. Ayrıca yeni işe başlayan çalışanlar için uygulanan oryantasyon eğitimlerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi de yer almaktadır.
Beyçelik Gestamp Eşitlik Komitesi
Beyçelik Gestamp 2019 yılında toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesine yöenlik çalışmalarında ortak karar alma kültürünü yaymak ve çalışmalarını sürdürülebilri kılmak için tamamı gönüllülerden oluşan Beyçelik Gestamp Eşitlik Komitesi'ni kurdu.. Komite, oluşturduğu eşitlik eylem planı ile faaliyetler oluşturup, şirket içindeki değişimi ve gelişimi ölçüp, raporlamaktadır.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası
Beyçelik Gestamp, eşitliği sadece farkındalıkla değil iş yeri uygulamaları ve yazılı metinlerle beraber sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Kasım 2020’de Beyçelik Gestamp Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası'nı yayınladı.
Politikanın detayına ulaşmak için tıklayın
Sivil Toplum Kuruluşu ile İş Birliği
Beyçelik Gestamp, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında tüm çalışanlar ve yakınları derneğin 7/24 hizmet veren şiddet hattını kullanabiliyor ve dernekten ücrtsiz destek alabiliyor.
Üyelikler
Beyçelik Gestamp, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa’ya taşımak ve iş dünyasında Bursa’yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmak hedefiyle kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’na 2018 yılında üye oldu.
Beyçelik Gestamp 2020 yılında Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından BM Nüfus Fonu ve Sabancı Vakfı desteğiyle ve TÜSİAD iş birliği ile yürütülen İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (BADV) Projesi'ne dahil oldu.
Bursa'nın Kadına Değer Veren Şirketi
Beyçelik Gestamp, 2019 yılında Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından "Bursa'nın Kadına Değer Veren Şirketi" ödülüne layık görüldü.
Kadın Dostu Markalar 2021 Farkındalık Ödülü
Beyçelik Gestamp "İş Başı Eğitim Programı" ve "Eşitlik Komitesi" projeleriyle Kadın Dostu Markalar Paltfromu tarafından "Kadın Dostu Markalar 2021 Farkındalık Ödülü"'ne layık görüldü.